Ett varumärke med en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till slutet av 1800-talet då den första sot-fria fotogenspisen tillverkades. Sedan dess har det hänt mycket…

När du ska välja friluftskök från Primus är det aktiviteten som avgör. Anledningen är att det ställs olika krav på friluftsutrustningen om man är uppe på Mount Everest eller på campingplatsen med ett glatt gäng goda vänner.

Tre olika kategorier

Campfirekök

Friluftskök av den större modellen för mer avancerad matlagning &  större sällskap. Gasolköken är portabla & lätta att packa ihop.

Trekking-kök

Gaskök som man kan bära med sig i ryggsäcken exempelvis på vandringen då gas inte väger så mycket. Den här friluftsutrustningen är perfekt för enklare matlagning ute i det fria.

Expeditionskök

Friluftskök för extrema förhållanden som exempelvis stark kyla eller brännande hetta. De här flerbränsleköken är anpassade både för gas & de flesta flytande bränslen samt är perfekta när man ska ut på längre turer.

Alla olika friluftskök från Primus är tåliga men även enkla att serva på plats. Samtliga friluftskök är framtagna för att man enkelt ska kunna tillaga en god måltid utomhus oavsett var man befinner sig. Köken är tillverkade av få men robusta delar som enkelt kan servas eller bytas ut. Tanken är att friluftsköken ska få följa med på dina äventyr livet ut.

Primus Termosar

Anledningen till att man väljer en termos från Primus är att de alla garanterar ett varmt innehåll hela dagen, om det så är att man sitter på jaktpass i skogen eller vill ha varm choklad i pulkabacken. Den nu mera klassiska serien Trailbreak finns från 0,35 liter upp till 1,0 liter. Termosarna går att dricka direkt ur, men det följer även med en fast kork som rekommenderas att använda om man ska vara ute längre stunder i kyla.

För och hålla maten varm finns smarta ”Lunch Jugs” som rymmer 0,4 liter, alldeles lagom för en person. Primus erbjuder även större mattermosar på 1,2 eller 1,5 liter.