Ett varumärke som har historia hela vägen tillbaka till slutet av 1800-talet, då den första sotfria fotogenspisen i välden tillverkades. Sedan dess har det hänt mycket. 

När du ska välja friluftskök från Primus är det friluftsaktiviteten som avgör. Anledningen är att det ställs olika krav på friluftsutrustningen om man är uppe på Mount Everest eller på campingplatsen med ett glatt gäng goda vänner.

Tre olika kategorier

Campfirekök

Friluftskök av den större modellen för mer avancerad matlagning och större sällskap. Gasolköken är portabla och lätta att packa ihop.

Trekkingkök

Gaskök som man kan bära med sig i ryggsäcken exempelvis på vandringen då gas inte väger så mycket. Den här friluftsutrustningen är perfekt för enklare matlagning ute i det fria.

Expeditionkök

Friluftskök för extrema förhållanden som exempelvis stark kyla eller brännande hetta. De här flerbränsleköken är anpassade både för gas och de flesta flytande bränslen och är perfekta när man ska ut på längre turer och äventyr.

Alla olika friluftskök från Primus är tåliga men även enkla att serva på plats. Samtliga friluftskök är framtagna för att man enkelt ska kunna tillaga en god måltid utomhus oavsett var man befinner sig. Köken är tillverkade av få men robusta delar som enkelt kan servas eller bytas ut. Tanken är att friluftsköken ska få följa med på dina äventyr livet ut.

Primus Termosar

Anledningen till att man väljer en termos från Primus är att de alla garanterar dig att de ni stoppar i håller sig varmt hela dagen, om det är så att ni sitter på pass eller vill ha lite varmchoklad i backen.

Den nu mera klassiska serien Trailbreak finns i 0,35 liter som en drick termos, 0,5; 0,75 & 1,0 Liter i klassiks termos med två olika korkar, en fast och en som man kan hälla ur.

För och hålla maten varm finns det den smarta Lunch Jug som rymmer 0,4 liter och är lagom för en person och sedan de större mattermosarna på 1,2 samt 1,5 liter.