Detta varumärke som är så mycket mer än den där klassiska fyrkantiga ryggsäcken Kånken som tagit världen med storm.
Ett varumärke som har som ledord: Hållbarhet. Dem strävar hela tiden mot att hitta nya lösningar, lösningar för att minska påverkan på naturen och som samtidig skall vara hållbara. Man är väldigt nog med vilka material som man arbetar med.

 

Vad är nu då deras olika material:

G-1000: Det som satte igång allt ett försökt till att göra tältduk men som blev för stumt men passade perfekt till att sy kläder i.
Ett Bomull/Polyester (35%/65%) tyd som man kan applicera ett vax på för att få det mer tåligt mot väta och även så att det inte lika lätt sätter sig smuts på plagget. Vad man har plockat fram på senare tid är G-1000Eco, där man använder sig av återvunnen polyester samt ekologisk bomull.

Det som till en början var ett material har man utvecklat och anpassat efter de olika klimat man befinner sig i beroende på äventyr och årstid.

G-1000 Heavyduty – En rufflare/tuffare variant på originalet som används i de flesta av deras mindre ryggsäckar 7-30 liter som till exempel Räven eller den klassiska Rucksack No.21.
Även som förstärkningsmaterial i deras jackor och byxor.

G-1000 Lite – Ett lättare material som har en högre andning än originalet, hittar man oftast i vår och sommar jackor eller i hattar & Kepsar samt shorts.

G-1000 Air – Deras mest luftiga material som är speciellt framtaget för Travel-serien, passar klockrent för dig som tänkt vistas i Tropiken eller där det är väldigt varmt som tex en storstad mitt i sommaren.

Eco-Shell – När det kom så var det lite av en revolution, ett vatten- och vindtätt material som andas på ett fruktansvärt bra sätt. Man kan utan några problem vara aktiv och inte behöva bli genomsvett. Det är har en vatten pelare på 30000 mm och är elastiskt. Det är producerat helt i återvunnen polyester och helt fri från fluorkarboner.
Funkar för all form av aktivitet: Promenader i Borås regnet, vandring eller skidåkning i Fjäll eller Alper eller under cykelturen till och från jobbet för att nämna några..