Förr fanns det hundratals duktiga skotillverkare i Tyskland. Idag är Meindl en av få skomakare som fortfarande har produktion i landet, och anledningen till att man finns kvar är för att dem aldrig tummar på deras egna krav på kvalitet, funktion, komfort och innovativa lösningar.

I tillverkningen i Kirchanschöring i södra Bayern arbetar över 200 medarbetare med att göra skor och kängor av högsta kvalitet. Meindl fortsätter en månghundraårig tradition, eftersom familjen Meindl har gjort kängor i över 300 år.

Sulbyte – Så slipper du gå in nya kängor.

Bytet av sulkassetten görs på fabriken i Kirschanshöring, Bayern (södra Tyskland). Hela sulkassetten byts ut, det vill säga yttersulan och det stötdämpande materialet mellan skon och yttersulan. Om kängan har skyddskant i gummi så byts även denna ut. Du får nya skosnören och ny innersula – Kängan blir som ny!**

Efter ca 4–6 veckor från och med att vi mottagit kängorna får du dina uppfräschade kängor åter.

**Observera att garantin för vattentäthet upphör efter sulkassettbytet och att en förutsättning för bytet är att resten av kängan är intakt. Sulkassettbyte kan bara göras på Meindls kängor.

Har ni mer frågor på detta så är det bara och slå oss en signal eller kika förbi butiken.