För att ha producerat kängor så många år är de relativt okända i Sverige. Alla kängor är helt producerade i Europa och framtagna med de finaste materialen. 

Hanwag grundades 1921 i Bayern, Tyskland av Hans Wagner. Märkets fokus har från start varit fotriktiga skor och kängor för all form av vandring. Nästan 100 år senare har företaget samma profilering och med hantverk och kvalité genom hela produktionsprocessen skapar de några av våra mest uppskattade vandringskängor. Hanwag jobbar även med en balans mellan tradition, innovativa lösningar, passform och hållbara material.

Alla är olika – Vilken läst passar dig?

Straight fit

En traditionell passform som hos HanWag ger tårna gott med utrymme och en avslappnad känsla.

Wide

En bredare passform som passar perfekt för dig som har en bredare fot, kanske har du några knölar som kommer i kläm i de annars smalare passformarna.

Bunion

Ganska många lider av Hallux Valgus där knölen på innersidan av foten måste ha mer utrymme så att foten skall ligga avslappnat och man skall kunna röra sig på ett behagligt sätt.

Narrow

En smalare läst, passar bra till dig med en small fot som känner att man ”halkar runt” i en mer traditionell passform som Straight. Passar vanligtvis till er som har långsmala fötter.

 

Nytt för vintern 2018/19 så har man tagit fram en sko med Eco-Shell*. Då är det i vinterkängorna Anros ES (Herr) och Saisa Mid Lady ES (Dam)

*Eco-Shell: Är ett alternativ till GoreTex helt utan fluorkarboner.