Haglöfs grundare Wiktor Haglöfs växte upp omgiven av fantastisk nordisk natur, men det bistra vädret gjorde det ofta svårt att njuta av att vara utomhus. Därför skapade han redan 1914 sin första ryggsäck – för att göra livet utomhus lite mer behagligt!

Asics & Haglöfs

Sedan några år tillbaka tillhör Haglöfs Asics, denna jätte inom löparsko-världen. Det återspeglar sig i vissa av deras sko- &  kängmodeller, genom att man utrustat dem med den patenterade GEL-dämpningen.

L.I.M eller Less Is More

Det som vi på Friluftsfabriken tycker Haglöfs gör bäst är deras lättviktsserie med L.I.M. Jacket & L.I.M Pant. Ett ställ i GoreTex som väger under 500 gram. Byxorna är ”helzippade” vilket innebär att det sitter en tunn dragkedja längs med hela sidorna på benen. Detta för att både göra det lättare att ta på eller av samt öppna upp för ventilation. Designen är avskalad, man har plockat bort allt onödigt som genererar vikt. Därför har jackan endast en enkel bröstficka, både för att spara vikt & för att den lätt skall kunna packas ner i väskan.

Både jacka & byxa har en vattenpelare på 28.000 mm, ett enklare regnställ har ca. 10.000 mm. Ett grymt regnställ som kan användas både på vandringen & i vardagen, den låga vikten gör att det lätt går att packa med sig.