Haglöfs grundare Wiktor Haglöfs växte upp omgiven av fantastisk nordisk natur. Men det bistra vädret gjorde det ofta svårt att njuta av att vara utomhus. Det var därför han redan 1914 skapade sin första ryggsäck – för att göra livet utomhus lite mer behagligt.

Asics och Haglöfs

Sedan några år tillbaka tillhör Haglöfs Asics denna jätte inom löparsko världen. Det återspeglar sig i vissa av deras sko- och kängmodeller, man han nämligen utrustat dem med den patenterade GEL-dämpningen.

L.I.M eller Less Is More

Det som vi på Friluftsfabriken tycker Haglöfs gör bäst är deras lättvikts serie och då framförallt L.I.M Jacket och L.I.M Pant i GoreTex där ett set Dam som Herr väger under 500 gram.

Byxorna är hel sippade vilket gör det lätt att hoppa i eller ut eller ventilera då man har utrustat dem med dubbla slädar.

Annars har man plockat bort allt onödigt som väger, en enkelt bröstficka. Detta för att spara vikt och att den skall kunna packas ner kompakt.

Själva jackan och byxorna är i GoreTex pack lite och har en vattenpelare på 28000 mm*

Ett klockrent val för dig som vill ut på alla olika äventyr om det så är hundpromenader, vandringar i fjällen eller på resande fot.

*Ett bättre enkelt regnställ har ca 10000 mm.