Detta varumärke är så mycket mer än ”den där klassiska fyrkantiga ryggsäcken”, Kånken, som minst sagt tagit världen med storm.
Fjällrävens ledord; Hållbarhet. Ett varumärke som strävar mot att hitta nya lösningar för att minska påverkan på naturen och som samtidigt skall hålla länge. Fjällräven arbetar med egna, noggrant utvalda material. Nedan kan Du läsa mer om dessa.

 

G-1000

Allt började i  en källare i Örnsköldsvik med grundaren Åke Nordins barndomsdröm; att skapa utrustning som skulle göra friluftslivet mer tillgängligt för alla. Det började med ryggsäckar, tält & utvecklades så småningom även till kläder – allt i den fantastiska väven G-1000. En otroligt slitstark bomull- & polyester-blandning som med hjälp av Greenland Wax vax fått en yta tålig mot både väta & vind. Numer används framför allt G-1000 Eco, återvunnen polyester samt ekologisk bomull.

G-1000 Heavy duty

En ännu tuffare variant på original-väven som bl.a. används i de flesta av deras mindre ryggsäckar, t.ex. Räven eller Rucksack No.21. Heavy Duty används också som förstärkningsmaterial på både jackor & byxor.

G-1000 Lite

Ett lättare variant av väven material med högre andningsförmåga, används bl.a. i vår- & sommarjackor, hattar, kepsar samt shorts & zip-off-byxor.

G-1000 Air

Den absolut mest luftiga väven som är speciellt framtagen för Fjällrävens Travel-serie. Passar klockrent för Dig som ska vistas i varmt & fuktigt klimat.

Eco-Shell

Eco-Shell kom som en revolution; ett vatten- & vindtätt material med grym andningsförmåga. Plötsligt gick det alldeles utmärkt att vara riktigt aktiv utan att behöva bli genomsvett. Materialet har en vattenpelare på 30.000 mm & är producerat helt i återvunnen polyester samt helt fri från fluorkarboner. Bra för både användaren & miljön. Funkar för all form av aktivitet; promenader i Borås-regnet, vandring eller skidåkning i fjällmiljö eller under cykelturen till & från jobbet. Den mjuka ytan gör att plaggen inte prasslar & får en snygg finish som gör den passande även som vardagsjacka.