Vakuumpåsar 15x25 cm, 50st
294449Vacuumpåsar till förvaring av livsmedel. Bevara alla näringsämnen och vitaminer samt öka livslängden på maten med en vakuumförpackare och vakuumpåsar! Förvaring i vakuum förhindrar även blandning av lukter i kylen eller frysen och tar minimal plats. Hög kvalité med räfflad insida.
68 kr
Vacuumpåsar till förvaring av livsmedel. Bevara alla näringsämnen och vitaminer samt öka livslängden på maten med en vakuumförpackare och vakuumpåsar! Förvaring i vakuum förhindrar även blandning av lukter i kylen eller frysen och tar minimal plats. Hög kvalité med räfflad insida.
En vakuumpåse är uppbyggd med 2 material, Polyethene och Polyamid. Polyethene är samma material som en fryspåse är uppbyggd av, Polyamid är ett material som i rätt tjocklek (minst 20 my) sluter helt tätt och gör det möjligt att vakuumförpacka.
Den främsta anledningen till att vakuumförpacka är att nå lång hållbarhet på livsmedlet utan någon form av konserveringsmedel.
En vakuumförpackning blir 100 % tät och skyddar produkten helt mot yttre påverkan. Hållbarheten ökar med 3-5 gånger jämfört med förvaring i en vanlig fryspåse.
Det finns olika typer av vakuumpåsar: En slät vakuumpåse kan enbart användas till en kammarmaskin, där vakuumet skapas i maskinens kammare. En präglad påse kan användas till alla maskiner, luften kan sugas ur påsen då den hittar sin väg ut via präglingen. Standardtjockleken på en vakuumpåse är 90 my, men det finns variationer
på marknaden mellan ca 80-150 my. Man väljer tjocklek utifrån behov, vid packning av uteslutande spetsiga eller vassa produkter väljer man en tjockare påse.
90 my
Levereras i 50p