BUTIK I BORÅS

Västerlånggatan 26
503 30 Borås

VANLIGA FRÅGOR

I och med att alla våra produkter är unika för personen som skall använda dem, hur hen är byggd, hur bred eller smal foten är, hur användningsområdet ser ut m.m. så tycker vi det är viktigt att man provar produkten för att undvika att det blir fel. Vi tror på att finnas där för kunden och guida hen rätt, ge svar på alla frågor som kan tänkas finnas och se till att alla önskemål blir uppfyllda på bästa sätt.

Just av de anledningarna så har vi ingen försäljning online, men om det är så att man inte bor i Borås och önskar köpa en specifik produkt från vårt sortiment kan vi självklart skicka den med post hem till Er. Vi kan också beställa produkter som inte finns hemma i butiken just nu, så länge det är en produkt som Ni hittar hos våra leverantörer. Frågor på detta? Kontakta oss gärna på 033-412525 eller via e-post.

Självklart! Man väljer själv beloppet på våra presentkort och de är giltiga upp till ett år från dagen man köper det. Hos oss går det också bra att handla med Borås Citys presentkort.

Vi rekommenderar att ni kommer in i god tid och börjar prova kängor. Det är viktigt att hitta en modell som passar just Din fot och det ska man inte stressa med. När detta väl är gjort så brukar vi säga att man har ca. en arbetsvecka på sig eller 40 timmars promenad innan kängan ”satt sig”. Med det sagt så skall ni inte ut och gå 40 timmar i sträck – börja lugnt och öka sedan distansen successivt. En oerhört viktig detalj är valet av vandringsstrumpa, vi rekommenderar ull och inget annat.

Ett tips från oss är att man kommer in på hösten och köper sina kängor, då får de känna på lite ”skitväder” under vinterhalvåret och både gås in och testas ordentligt.

Det beror helt på vilken känga ni har.

Om det är så att ni har en skal-känga så varierar man sockarna beroende på årstid. Då kan det i vissa situationer vara en god idé att ha dubbla strumpor, en lite tunnare i kombination med en kraftigare. Men om man som de allra flesta idag har en lätt fodrad känga så behöver man endast ett par sockor – om du frågar oss skall de vara gjorda av merinoull.

Nej, det gör vi inte. Vi är en helt fristående butik med mycket snarlikt sortiment som Naturkompaniet.

Enklare regnjackor är tillverkade för att bara stå emot regn, ibland till och med inte under en allt för lång tid. En regnjackas förmåga att stå emot väta mäts i vattenpelare. Man räknar med att en enklare regnjacka har ca. 5000-10000mm vattenpelare, oftast har en sådan jacka också sämre andningsförmåga vilket i vårt klimat snabbt kan ge en klibbig och svettig känsla.

Väljer man istället en jacka i lite dyrare prisklass så höjs motståndskraften enormt. Dessa jackor är tillverkade i material gjorda för krävande och till och med extrema förhållanden, t.ex. ”Borås-regnet”, en hel dag i skidbacken eller om det plötsligt oväder på fjällvandringen. Samtidigt som vätan hålls ute har jackorna dessutom en hög andningsförmåga vilket gör att man inte blir genomsvett och klibbig inifrån. Känslan blir behagligare och man kan då anstränga sig fysiskt även i oväder.

Exempel på dessa material är GoreTex eller Eco-Shell, här får man en vattenpelare på 28.000-30.000 mm, som dessutom andas på en helt annan nivå. Sistnämnda materialet, Eco-Shell från Fjällräven, har 3-4 ggr mer andning och är helt fri från fluorkarboner vilket gör dem grymma även ur miljösynpunkt.

KONTAKTA OSS VID FRÅGOR