Att ge sig ut och tälta ska varken behöva vara dyrt eller krångligt. Därför gör vi det möjligt att hyra en rad olika tält från Fjällräven och Hilleberg.

Man kanske inte känner att de vill lägga flera tursen på ett riktigt friluftstält, då man kanske inte är säker på hur mycket det kommer att användas. Men vi lovar er att skall man upp till Fjällen, eller på andra äventyr så vill man inte sova i något som inte håller måtten för alla de olika väder man kan stöta på. Sedan kan även ni som går och funderar på att köpa ett tält hyra det först för att sedan köpa loss det då ni säkert vet att det funkar som ni vill i skarpt läge.

Modellerna som vi har är följande:

Fjällräven Abisko Lite 1

Kompakt och vindstabilt tunneltält för solovandrare som föredrar att vandra med en mindre ryggsäck. En huvudtältbåge och starka hörntältbågar i aluminium ger generös takhöjd och rymd över fötterna. En bekväm, pålitlig och lätt vandringskompis när du vill vistas ensam i naturen.

Vikt: 1650 g

Fjällräven Abisko Lite 2

Kompakt och vindstabilt tält för vandrare som föredrar att röra sig med lätt packning. Tälthöjden är något lägre och absiden mindre, allt för att hålla ner vikten. Perfekt som ett kompakt och lätt vandringstält under de varmare årstiderna och fungerar även på vintern utom i utsatta förhållanden.

Vikt: 2070 g

Hilleberg Akto (1 person)

Det är ett idealt val när du söker efter det lättaste fyrasäsongerstältet. Det var inte designat för extrem användning, men har visat sig vara ett hållbart tält i alla miljöer efter att ha använts på långa polarexpeditioner. Vandrare, klättrare, cyklister och paddlare har även de anammat det lätta och rymliga tältet.

Vikt: 1700 g

Hilleberg Anjan 2

Anjanmodellerna är perfekta tresäsongstält för vandring och cykel- och paddelturer sommartid. De är också idealiska för alla som söker extra komfort i varmt väder, och vill ha det rymligt men samtidigt hålla vikten nere. Anjan 2 är ett lyxigt solotält med plats för två.

Vikt: 1700 g

Hilleberg Nammatj 3 GT

är hemma i både högland och lågland, lika väl lämpade för en höghöjdsexpedition som för en helgtur i hemmaterrängen. Dessa robusta 4-säsongers allroundtält sätts upp snabbt och lätt och kan flyt­tas på ett ögonblick, ändå är de både starkare och lättare än något annat tält ifrån Hilleberg i denna klass.

Vikt: 4100 g

Hilleberg Nallo 2 GT

Känd för sin låga vikt. I kombination med deras styrka och funktion blir dessa tält förstahandsval för många som vill använda tältet året runt i alla väder och ändå ha låg vikt. Dessa är ofta fjällvandrare men också fotografer, klättrare, fiskare och andra friluftsmänniskor som vill få ut optimalt ur sin utrustning utan att bära för mycket. Solovandrare kan välja ett Nallo 2 som ger ett mycket stort utrymme utan att få för hög vikt på sin utrustning.

Vikt: 2900 g

Hilleberg Allak 2

Allakmodellerna är mycket lätta och starka, och därför väl lämpade för allt från sommarpaddling till alpina vinterturer på skidor, eller för vandringsturer och fjällklättring året runt. De är lätta nog för att enkelt tas med på turer där man är i rörelse och lägret flyttas varje dag. Konstruktionen med två ingångar ger utmärkta ventilationsmöjligheter under varma dagar. Allaktältens konstruktion med tre stänger i en kupolstruktur är tillräckligt stark för baslägeranvändning sommar som vinter i allt utom de värsta förhållandena, och den helt fristående utformningen gör dem idealiska att resa där det är svårt att placera markpinnar.

Vikt: 3300 g

 

Är ni mer intresserade hur tälten ser ut så kika förbi butiken så kan vi en dag då väder tillåter sätta upp tältet tillsammans med er.

Pris för hyra:

1 vecka: 1000 kr

1 weekend: 500 kr

Vill ni hyra tält längre än så kommer vi överrens om ett pris i butiken.

Alla priserna är samma oavsett vilket av tälten som ni önskar hyra.

Skulle det även vara så att ni känner att ni önskar behålla tältet så kan vi erbjuda att det ni betalat i hyra blir som en delbetalning och ni betalar sedan mellanskillnaden på ett pris baserat på hur nytt eller använt tältet är.