Sommarens semester fick avslutas med en något krävande men ändå trevlig vandring från Abisko ner till Nikkaluokta, ca 10 mil av Kungsleden.

Valet av ryggsäck för detta äventyr förr på en Fjällräven Friluft 45, en smidig ryggsäck som är ventilerad för ryggen och sitter stabilt med en packning på ca 15 kg. Sedan i och md att man lätt kan öppna upp hela säcken fram till så är det väldigt lätt att komma åt det man har i ryggsäcken. Yttermaterialet är i det slitstarka G-1000.

I dessa väskor så hade vi med oss följade:

– Liggunderlag, Exped Hyper Lite i fall de stugorna vi tänkt sova i hade slut på sängar.

– Sovsäck, Fjällräven Move with Bag med en fyllnad på 700 cuin dun som ger en komfort temperatur på ca 6 grader.

– Trianga kök

– Vattenflaska, BPA Free.

– Förstahjälpen förbands”låda”.

– Stavar från Exped.

– Frystorkad mat, Blåband. Även om allt man äter blir lite godare när man är ute i naturen så kan jag varmt rekomendera denna framför andra märken. Bra kryddning och mycket energi. Vi hade mes oss för luncher och någon kvällsmat, sedan kompleterade vi med lite gulash på vägen i Sälkastugora. Och lyxade till det med en ”riktig” middag i Kebnekaises fjällstation.

– Dunjacka, lättvikt från Haglöfs . För er som skall upp på Kebnekaises 2000+ meter. Inget man har på sig då man går upp men väl på toppen är det super att dra på sig då temperaturen är betydligt lägre och kan sticka ner till nollan och till och med någon grad under det.

– Underställ, Icebreaker. Skall man vara ute flera dagar och har planen på att vara lite aktiv finns det inget annat än merinoull och där hittar ni den bästa från Nya Zealand. Jag hade med mig 3/4 kalonger och långärmad tröja i 200g(standard underställs tjocklek) och kalsonger som gick ner till knäna plus en extra tröja/tshirt i 150g

– Kalsonger, Icebreaker två par. Även sockarna från Icebreaker, två par Mid Cusion. Bytte varannan dag och sova barfota. Sedan såg vi till och stanna för att lyfta fötterna och pudra dem med barnpuder för o minska risken till skoskav, ett lyckat drag då inte ett par Compeed användes.

– Shorts, Fjällräven

– Vindjacka/löparjacka, lättvikts från Houdini.

– Fjällräven Keb Trousers, Farsan testade på Abisko Lite Trousers och blev väl lite lätt små frälst i dessa. Är en något enklare variant på Keb Trousers med mer partier som är stretchade och har mindre fickor.

– Fjällräven EcoShell Jacket och byxor.

– Fjällräven Absiko Vent Zip T-Shirt LS, gick mesta dels i denna med en merino t-shirt eller underställströja under.

– Fjällräven Keb Fleece Hoodie, min nya personliga favorit.

– Löparskor eller mysskor som man har då man kommit fram till stället man skall sova och låter kängorna vila.

– HanWag Tudela Lite, en ny sko för oss i butiken som funkade kanon med sin lätthet. Men farsgubben kände att hande det varit en längre vandring eller om vi burit tyngre än de 8-10 kg så hade han kört på sina Meindl Vakkum alt HanWag Tatra GTX som är styvare och ger en mer support.