Cirka 1,5 timmar med bil från Genèves flygplats hittar ni orten Champoussin, en mindre ort i ett jätte system Portes du Soleil. Några lite mer kända orter är bla Avoriaz(Frankrike) och Châtel(Schweiz)

Här hittar man blandad åkning alltid något för alla nivåer och antalet nedfarter gör det nästan omöjligt att åka samma backe mer än en gång per dag. Är man ett gäng där talangen för skidor varierar så finns det alltid en lättare väg ner till samma ställa så man behöver inte åka det allra brantaste.

Sedan att utgå från en mindre ort som Champoussin slipper man långa köer för första liften upp, man kan lätt ta sig hem för o käka lunchen om det nu inte är så att man vill utsätta sig för ett mindre rån då en burgare och hen bira i backan kan landa på 250-300 kr.

Offpist

Om det är så att det dumpar mycket snö så är det relativt säkert att bege sig utanför pisten, men är du osäker fråga lokala liftgubbarna och  åk inte utan transiver, lavinkit och ABS-ryggsäck. Sedan är det bara och köra, en bra snödag kan man åka nästan hela vägen ner till dalen så man får lifta med mjölkbilen upp.