När längtan efter sommaren blev för stor så hoppade vi på ett plan och drog till Costa Rica. Ett land med allt från regnskog till mils långa stränder.

Ett av kanska väldens underbaraste folk som lever efter mottot Pura Vida eller hur kan jag hjälpa dig?

Vi landade i huvudstaden San José bokade ett hostel i Alajuela som ligger precis jämte flygplatsen för och sova av oss flygresan. Ett dygn senare sitter vi på en lokalbuss som tar oss mot Montezuma och Stilla Havet.

Vi checkar in på hostelet och möter genast ett gäng andra äventyrare, någon är från Tyskland, en annan från Australien, ett par från USA, några andra nordbor. Man skulle kunna säga att det är en hel världskarta.

Väl i Montezuma så kretsade mycket kring Yoga, visst blev det ”ett par” skratt när två killar som inte gjort en stretch övning i sina liv hoppade på en gratis prova på kurs, men de fick vi bjuda på. Något man inte får missa om man besöker är vattenfallen, en liten lätt vandring längs en nästan uttorkad flod tog oss till denna pärla. Hur hittar man dit? Bara och fråga sig fram.

Våran ryggsäck för resan var en 35 Liter lagom som handbagage och rymde bara det mest nödvändiga, det var väldigt smidigt då bussförbindelserna inte var super mellan Montezuma och i mina ögon Costa Ricas pärla Santa Teresa. Det fick bli en vandring på ett par timmar genom ett landskap som var som hämtat från Jurassic Park. Den där Imperialen* smakade extra bra till solnedgången.  Efter en god natts sömn så var vi upp innan tuppen för att få ta del av Stilla Havets vågor. Vill man lära sig och surfa så är Santa Teresa bästa platsen, sandbotten och finns nästan alltid en våg för alla nivåer. Det är mycket plats och man får inte känslan att man är i vägen.

Santa Teresa är ett ställe som är lätt att fastna på men efter lite över en vecka så drog äventyret vidare norr över till en lite mer ”Amerikansk” stad Tamarindo. I och med att det var Spring Break tiden vi var där(Mars) så kryllade stället av Amerikanska och Kanadensiska Collage elever. Detta gjorde att vi ganska snabbt drog in i landet mot djungeln och vulkanerna. Det var ingen dans på rosor o ta sig dit, men med teckenspråk och en fransk/spanska lyckades via bussar och bilar ta oss till Arenal. Väl här kunde man göra allt från ziplining till vulkan vandringar. Efter att ha lekt av oss i djungeln ett par dagar så bar det tillbaka till San José och lite civilisation innan det var dags och flyga hem.

Vad hade vi packat med oss

  • Sidenlakan
  • Snabbtorkande handduk Sea2Summit
  • Myggnät, om det var bra o ha i djungeln!
  • Keen Uneek
  • Badshorts
  • 2 merinoull T-shirts från Icebreaker
  • 2 par kalsonger från Icebreaker
  • Tunn regnjacka från Haglöfs
  • Shorts från Fjällräven
  • Hoodie till flygresan

*Imperial: En lokal öl.